Fine Dining Week – koniecznie się wybierzcie. Od jutra

Ruszyły rezerwacje

Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week zaczyna się jutro (6.02) i potrwa aż do 17 lutego, w tym roku obejmie też Walentynki.

Za 119 zł zjecie dania w ramach pięciodaniowego menu degustacyjnego. Dlaczego? Tak kucharze mogą pokazać swój kunszt – szacunek do produktu, znajomość technik gotowania i umiejętność budowania smaku.

Do Festiwalu zaproszone zostały najlepsze restauracje. Które w ramach tych najlepszych są najlepsze?

Debiutujący na Śląsku Festiwal obejmie również Warszawę, Wrocław, Poznań, Kraków, Łódź i Trójmiasto. Szefowie Kuchni najwybitniejszych restauracji w całym kraju (w tym m.in. Senses, Concept13, Grape, Dworzysko, Olszewskiego 128 czy słynny Opasły Tom w nowej odsłonie) przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne za 119 zł, a rezerwacje dostępne są już na FineDiningWeek.pl.

We Wrocławiu Festiwal odbywa się po raz trzeci i udział w nim wezmą takie restauracje jak

  • Olszewskiego 128
  • Enjoy (Hotel Platinum Palace*****), 
  • Fuego Restaurant & Bar (AC Hotel by Marriott),
  • Grape Restaurant,
  • Marina,
  • a także Babinicz (Dworzysko) w Szczawnie Zdroju.

Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata.

Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie poświęcone scenie fine diningowej, czyli najwyższej próby sztuce restauracyjnej. Szefowie Kuchni z prawie 70 najsłynniejszych i najbardziej ekskluzywnych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne w wyjątkowej cenie 119zł.  Festiwal odbywa się w duchu Respect Food. Formuła wcześniejszych rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności.

Fine dining to połączenie bezkompromisowej jakości rzadkich produktów, najwyższej jakości ich przygotowania oraz światowej klasy oprawy i atmosfery w restauracji. Scena fine dining w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie (na Fine Dining Week wybrało się dotąd 24,868 Gości!). Zyskujemy kolejne rekomendacje Michelin oraz coraz więcej kandydatów do słynnych michelinowskich gwiazdek. Gonimy szybko zachodnioeuropejską scenę fine-diningową. Misją festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week jest edukacja w zakresie najwyższej kultury restauracyjnej oraz jej intensywna promocja. Nic bowiem nie przybliży jej polskim Gościom lepiej, niż bezpośrednie doświadczenie jednej z najwybitniejszych polskich restauracji. 

Festiwal Fine Dining Week jest okazją na poznanie świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i odwagi w nowoczesnym kreowaniu trendów. Podczas festiwalu goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło.

Otwarcie rezerwacji: 11 stycznia 2019

Dress – code: Smart casual+

Czas: 6-17 lutego 2019

Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Trójmiasto, Łódź i Silesia