Sobota to dzień, w którym poznasz przepisy na zawsze zmieniające Twoje podejście do gotowania. Sylwia Majcher, to nasza polska inspiratorka tego, by w kuchni być mistrzem gospodarności, bez uszczerbku na smaku i prezentacji. Robi pyszności z niepozornych produktów.
15 osób stanie z nią w ramię w ramię, by robić krok po kroku dania. Tytuł warsztatu jest obiecujący: “Nie biegnij po ciepłe bułeczki”, czyli weekendowe śniadanie, tzw. czyszczenie lodówki. A wszystko w jednym z najpiękniejszych miejsc we Wrocławiu – przy Fontannie na Pergoli.
Przykładowe przepisy:
- Pesto z liści rzodkiewki i tosty z czerstwej chałki
- Krem z sałaty z marynowanymi w soku z pomarańczy plastrami rzodkiewek
- Hummus z dojrzałej papryki i okruchów chleba z podpłomykami
- Tortilla z resztkami warzyw
- Risotto z głąba kalafiora
- Budyń jaglany z pudrem z suszonych malin
- Mus czekoladowy z ciemnych bananów wzmocniony kawą
- Pudding jogurtowy z miękkimi owocami
- Domowe mleko kokosowe i placki z pulpy
A jakie przepisy będą? Zero waste to trend, który namawia, by nie zawsze trzymać się receptur, więc i tym razem Sylwia zobaczy, co jej przywiozę od Milejowego Pola i będziemy wymyślać.
Po spotkaniu z Sylwią na 100 proc. będziesz mógł rozmawiać z dziećmi, przyjaciółmi na takie tematy jak:
- Droga do zero waste – jak ją zacząć?
- UFO – jak go uniknąć w Twojej lodówce
- Zmarszczki są seksowne – dlaczego warto wybierać brzydkie warzywa i owoce
- Data ważności czy uważności – jak zaufać zmysłom
- Nagie z natury – po co nam opakowania
Zabieraj więc kogo lubisz i daj znać, że będziesz w sobotę (03.08) w godz. 12-14.
Udział jest darmowy. Liczba miejsc: 15 + publiczność. Można rezerwować na kocham@kochamjesc.pl | Facebook | Instagram
Magdalena Mańkowska