Program | Piknik Tak kocham jeść

Lato na Pergoli. Trzydniowy piknik “Tak kocham jeść” rozpocznie się w piątek (02.08) o godz. 14. Przygotowaliśmy ponad 300 darmowych miejsc na warsztatach dla dzieci i dorosłych. 


Najlepsze wakacje to takie, podczas których poznajemy coś nowego. Łączymy więc ideę niemarnowania (zero waste, less waste), z prawdziwym lokalnym jedzeniem i smakołykami z całego świata. Poznajemy się wzajemnie – gotujemy, gramy, tworzymy.

PIĄTEK (02.08)

warsztaty artystyczne dla dzieci, co godzinę inny temat | Fundacja “Życie z pasją” w godz. 14-18 (liczba miejsc: po 15)

zabawa z Koziołkiem Matołkiem i Eko Wyzwania w godz. 14-18

Mistrzowskie Warsztaty Pszczelarskie | Pasieka Zuzia w godz. 16-17 (liczba miejsc 30)

SOBOTA (03.08)

warsztat: Nie biegnij po ciepłe bułeczki – Sylwia Majcher podzieli się inspiracjami na mistrzowskie śniadanie zero waste w godz. 12-14 (liczba miejsc 15 uczestników + publiczność)

warsztaty artystyczne dla dzieci, co godzinę inny temat | Fundacja “Życie z pasją” w godz. 12-18 (liczba miejsc: po 15)

Zabawa z Koziołkiem Matołkiem i Eko Wyzwania w godz. 14-18

Mistrzowskie Warsztaty Pszczelarskie | Pasieka Zuzia w godz. 11-12 oraz 16-17 (liczba miejsc: 30)


NIEDZIELA (04.08)

Mistrzowskie Warsztaty Pszczelarskie | Pasieka Zuzia w godz. 11-12 (liczba miejsc: 30)

Gra Smak z Auerlią z Zajrzyj mi w talerz – czy gracze zdetronizują smak? Degustacja topowych produktów regionalnych,  w godz. 14-16 (liczba miejsc: 40, zapisy na kocham@kochamjesc.pl)

warsztaty artystyczne dla dzieci, co godzinę inny temat | Fundacja “Życie z pasją” w godz. 12-18 (liczba miejsc: po 15)

Zabawa z Koziołkiem Matołkiem i Eko Wyzwania w godz. 14-18

Liczba miejsc na warsztatach jest limitowana. Pergola zmieści jednak nas wszystkich. Można do czwartku do godz. 17 rezerwować miejsca na warsztaty: kocham@kochamjesc.pl lub w social mediach. Instagram, Facebook: takkochamjesc


WYSTAWCY ZE SMAKOŁYKAMI Z CAŁEGO ŚWIATA
 

wrocławskie pierniki, miody, warzywa, chleby na zakwasie, produkty regionalne, lody, przyprawy, baklava, oliwki, tradycyjne wędliny in. Więcej – link

Będziesz? Daj mi znać: Facebook | Instagram