Umówmy się, lody je cały świat! Tysiące producentów kusi nas swoimi smakami. Mówi się, że najlepsze lody są we Włoszech. Czy oby na pewno tylko tam? Próbowaliście lodów rzemieślniczych Krasnolód z Wrocławia?

 

  • Za lodami rzemieślniczymi Krasnolód stoi dwóch Bartków. Skorzystali z pomocy zaprzyjaźnionego technologa żywności, opracowali własne receptury i podbijają rynek.
  • Zaczęli od sprzedaży do restauracji. Może w niektórych renomowanych restauracjach jedliście ich lody, ale nawet o tym nie wiecie, nie eksponowali swojego logo.
  • We Wrocławiu przy ul. Komuny Paryskiej 10 mają swój mikroskopijny, przytulny, ale wcale nie ekskluzywny punkt.
  • Tutaj kręcą lody. Bezapelacyjnie najlepsze lody czekoladowe na bazie belgijskiej czekolady i śmietankowe na bazie prawdziwej śmietany. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, nadróbcie zaległości, namawiamy gorąco.
  • Ciekawe jest, że robią lody tylko z sezonowych owoców. To oznacza, że zimą nie zjecie u nich lodów truskawkowych, czy jagodowych. Są za to takie smaki jak mango, cytryna, czy grejpfrut. Codziennie wymyślają coś nowego.
  • Krasnolód ma też swojego food trucka, możecie więc ich spotkać podczas licznych wrocławskich wydarzeń.
  • Za co podziwiamy Krasnolód? Pokazali, że nawet na tak przepełnionym rynku jak lody, jesteś w stanie zbudować markę. Warunkiem jest dobry produkt i dużo determinacji. Jeden z Bartków na samym początku wychodził wiele kilometrów od restauracji do restauracji. Wcale chętnie na niego nie patrzyli. Mariola Monczak z Pod Papugami dała mu w końcu szansę i potem już inni też zaczęli dzwonić.
  • Krasnolód kręci prawdziwe lody. Aż nas skręca jak przypomnimy sobie, że za nim poznaliśmy Krasnolóda zjedliśmy mnóstwo lodów owocowych, które koło owoców nawet nie leżały i czekoladowych, które czekolady nigdy nie poznały. Czytajcie etykiety albo rozmawiajcie z producentami. Smak łatwo stworzyć sztuczny