Zwiędnięta papryka | PRZEPIS

Sylwia Majcher podpowiada, jak zrobić pastę z dojrzałej (zwiędniętej) papryki i czerstwego chleba.

Pasta z dojrzałej papryki i czerstwego chleba | Przepis

Pasta z papryki nazywana humusem

  • Bardzo dojrzałe papryki podpiekamy w piekarniku lub smażymy na patelni, aż do zarumienienia
  • Jak zaczną nabierać brązowego koloru, to wtedy zaczynamy dodawać trochę czerstwego pieczywa, mogą być też czerstwe bułki 
  • Następnie: orzechy (mogą to być orzechy laskowe lub włoskie)
  • Dorzucamy też: czosnek i cebula
  • gdy wszystko jest zarumienione, miksujemy i gotowe

Obejrzyj także inspiracje w duchu zero waste:

Przeczytaj o trzech rzeczach, które pozwolą Ci, wiele zmienić

Magdalena Mańkowska | kocham@kochamjesc.pl